Visie ‘waarde-volle zorg’ (Bijdrage LOC)

 in Behandeling, Dementie, Mijn Hoofd

Ieder mens heeft het recht op het ontwikkelen van de eigen mogelijkheden en vaardigheden en een volwaardige plaats als burger in de samenleving. Het gaat erom dat ieder mens lichamelijk, geestelijk én sociaal zo gelukkig mogelijk is. LOC vindt dat werk zich moet richten op waarden van mensen. Die bepalen wat ze belangrijk vinden en wat niet. En dat verschilt per mens. LOC heeft ook oog voor de kwetsbaarheid van mensen. Mensen zijn verantwoordelijk voor hun leven. Hoe veel verantwoordelijkheid iemand kan dragen, verschilt per mens.Schermafbeelding 2016-06-08 om 20.14.21

Zo kunnen mensen door aandoeningen niet altijd verantwoordelijk zijn voor alles in hun leven. Mensen die te maken krijgen met GGz-problematiek ondervinden vaak (tijdelijke of structurele) nadelige gevolgen in relatie tot hun arbeids- en maatschappelijke participatie. Toeleiding naar (vrijwilligers) werk en de mogelijkheid tot gerichte (her)scholing zijn dan een vereiste. Ook (zwerf)jongeren met mentale problematiek dienen ondersteuning en begeleiding te krijgen bij het vinden van passende werkgelegenheidstrajecten.

Waarde-volle zorg gaat om uitvinden wat kan en past bij elk mens, ook in relatie tot het vinden van werk. Wat is van waarde voor hem of haar? Wat heeft iemand nodig om zijn of haar werk goed te kunnen doen? En hoe kan iemand van daaruit een bijdrage leveren aan de samenleving?

Bekijk hier het Visieboekje LOC
rsz_loclogolocnl

Aanbevolen berichten

Laat een bericht achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.