Publieksacademie in Groninger Forum over Omgaan met dementie

 in Dementie, Mijn Hoofd

Dementie, en hoe je daar als omgeving mee omgaat, staat centraal tijdens de publieksacademie van 24 oktober in het Groninger Forum. De bijeenkomst opent met de documentaire ‘Mijn hoofd in jouw handen’ over dementie door de bril van patiënt, mantelzorger en hulpverlener.

Gratis lezing
De Publieksacademie is een gezamenlijk initiatief van het Dagblad van het Noorden en het Netwerk Dementie Groningen, waarin dertig verschillende organisaties en zorgaanbieders zitting hebben. Het streven van het netwerk is dat mensen met dementie zo lang mogelijk op een verantwoorde wijze thuis kunnen wonen.
In de publieksacademie op maandagavond 24 oktober in het Groninger Forum wordt de documentaire ‘Mijn hoofd in jouw handen’ vertoond van documentairemaker en zorginnovator Pim Giel. Aansluitend is er een paneldiscussie met deskundigen.

Aanvang: 20.00 uur, ontvangst: 19.30 uur. Bijzonderheid: bij veel belangstelling wordt een extra lezing om 17.00 uur gehouden.

Inschrijven via: www.gezondheidenco.nl/publieksacademiedementie/. Als het aanmelden niet lukt, graag een mail met naam en adresgegevens sturen naar gezondheidenco@ndcmediagroep.nl. Daarbij graag vermelden of u 1 of 2 kaarten wilt bestellen.

Mijn hoofd in jouw handen
Tijdens het filmen van ‘Mijn hoofd in jouw handen’ stonden de tranen hem af en toe in de ogen. Toch heeft documentairemaker Pim Giel geen zwaarmoedige film over dementie afgeleverd, maar een respectvol document waarbinnen menselijke relaties centraal staan.
,,Toen ik als documentairemaker begon, heb ik gelijk de eerste filmregel overboord gegooid: houd afstand, blijf objectief en word geen deelgenoot”, zegt Giel. ,,De hoofdpersonen uit ‘Mijn hoofd in jouw handen’ zijn mijn vrienden geworden. Doordat ik hun vertrouwen won, mocht ik zo dichtbij komen. Soms zat ik middenin het drama. Maar het is niet mijn bedoeling om dat drama te laten zien in de zin van: kijk toch eens hoe ellendig het allemaal is. Ik probeer vanuit respect te filmen. Er is een scène waarin Ger, een van de hoofdpersonen met dementie, en zijn ex-partner woorden hebben. We hebben ze niet onafhankelijk van elkaar gefilmd, maar terwijl ze samen aan tafel zitten.”

Meer info

schermafbeelding-2016-10-11-om-12-54-13

 

 

 

 

 

 

Aanbevolen berichten

Laat een bericht achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.