‘GER, MIJN HOOFD IN EIGEN HAND’

Ger is een van de vier hoofdpersonen uit Mijn Hoofd In Jouw Handen. In deze film wordt zijn situatie uitgelicht. Hij heeft vreemd genoeg weinig last van geheugen verlies, is als ex-docent verpleegkunde zeer kritisch, zelfs op humoristische wijze, op de zorg. Hoe beleeft hij seksualiteit, klantgericht werken? Hoe kan hij nog betekenisvol zijn voor de zorg en een volwaardig bestaan ervaren?

Zijn verhaal is complex en kent vele kanten. Ondanks de relationele problemen zijn het toch zijn naasten die naar hem omkijken. Hoe houden zij dat vol? Dan is er de financiële kwestie. Eindelijk is een huis verkocht, maar hoe moet Ger nu omgaan met zijn levenstestament en eventuele wilsbeschikking? En nu er wat meer financiële ruimte is, zou dan toch zijn wens voor een kleine woonvoorziening in vervulling kunnen gaan?

De film van 1 uur over Ger is een uitdaging voor veel mensen om het vanuit hun rol anders aan te pakken in de omgang bij dementie. Tevens kunnen uit de film op maat educatieve delen gemaakt worden.