TRAILER GER, MIJN HOOFD IN EIGEN HAND

TWEE FILMS OVER DEMENTIE; 'MIJN HOOFD IN JOUW HANDEN' EN 'GER, MIJN HOOFD IN EIGEN HAND'

Met uitverkochte congressen en premières (25-9-2014 en 14-01-2016) in Nederlands Filminstituut Eye te Amsterdam kunnen we met recht zeggen dat onze twee dementiefilms een groot succes zijn.

‘GER, MIJN HOOFD IN EIGEN HAND’

Ger is een van de vier hoofdpersonen uit Mijn Hoofd In Jouw Handen. In deze film wordt zijn situatie uitgelicht. Hij heeft vreemd genoeg weinig last van geheugen verlies, is als ex-docent verpleegkunde zeer kritisch, zelfs op humoristische wijze, op de zorg. Hoe beleeft hij seksualiteit, klantgericht werken? Hoe kan hij nog betekenisvol zijn voor de zorg en een volwaardig bestaan ervaren?

Zijn verhaal is complex en kent vele kanten. Ondanks de relationele problemen zijn het toch zijn naasten die naar hem omkijken. Hoe houden zij dat vol? Dan is er de financiële kwestie. Eindelijk is een huis verkocht, maar hoe moet Ger nu omgaan met zijn levenstestament en eventuele wilsbeschikking? En nu er wat meer financiële ruimte is, zou dan toch zijn wens voor een kleine woonvoorziening in vervulling kunnen gaan?

De film van 1 uur over Ger is een uitdaging voor veel mensen om het vanuit hun rol anders aan te pakken in de omgang bij dementie. Tevens kunnen uit de film op maat educatieve delen gemaakt worden.

Bestel een presentatie van Mijn Hoofd

Presentatie, documentaire en dialoog over oplossingen voor leven met dementie

MEER WETEN?

‘MIJN HOOFD IN JOUW HANDEN’

Op 25 september 2014 vond samen met het uitverkochte congres de première van Mijn Hoofd In Jouw Handen plaats. Beginnende dementie. Zolang je niemand kent die hiermee te maken heeft, hou je je daar niet mee bezig. Toch is de kans groot dat er op enig moment iemand in je familie of vriendenkring dement gaat worden. Want het staat vast dat het aantal dementerenden in rap tempo fors toeneemt.

Nu zijn er circa 250.000 dementerenden, in 2050 is dit aantal opgelopen naar 750.000. Grote kans dat ook jij dan een familielid, collega, partner, kennis of vriend hebt met deze aandoening. Hoe ga je daar mee om? Blijf je zo lang mogelijk samen de dingen doen die je allebei leuk vindt? Of trek je je terug en laat je de zorg over aan professionals? Het is lastig om daarover na te denken. Dat vinden de mensen in Mijn hoofd in jouw handen ook. Zij merken elke dag dat hun dementerende partner, vader, moeder of vriend(in) hun liefde hard nodig heeft. En andersom natuurlijk ook. Toch verandert de relatie. De vraag is dan: wat blijft er over van onze liefde of vriendschap? Hierover gaat de documentaire Mijn hoofd in jouw handen.

In de film worden vier hoofdpersonen gevolgd in hun eigen omgeving. De relationele aspecten bij beginnende dementie worden belicht vanuit het perspectief van iemand die de diagnose heeft, een mantelzorger en een hulpverlener.

Bestel een presentatie van Mijn Hoofd

Presentatie, documentaire en dialoog over oplossingen voor leven met dementie

MEER WETEN?

CONGRES EN PREMIERE

IMPRESSIE CONGRES